Το Πήλιο είναι βουνό στο Νομό Μαγνησίας δίπλα στην πόλη του Βόλου, με ύψος 1.624 μέτρα (κορυφή Πουριανός Σταυρός). Κατά την Ελληνική μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κενταύρων.

Εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα είκοσι τέσσερα γραφικά χωριά, τα μοναδικής αρχιτεκτονικής παραδοσιακά αρχοντικά, τα λιθόστρωτα καλντερίμια, το γραφικό ατμήλατο τρενάκι, το χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες και το κέντρο ορεινών δραστηριοτήτων που προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις άθλησης και ψυχαγωγίας.Τόπος πανέμορφος και φιλόξενος, προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και πολλές επιλογές για απολαυστικές και ξένοιαστες διακοπές.

Σε όλη την επικράτεια του Πηλίου υπάρχουν πανέμορφα παραδοσιακά χωριά, όπου προσφέρονται για περιηγήσεις και εξερευνήσεις. Υπάρχουν φυσικά μονοπάτια που είναι ιδανικά για πεζοπορίες και οδηγούν σε πανέμορφα τοπία μέσα από ενδιαφέρουσες διαδρομές.

Ο επισκέπτης του Πηλίου έχει την ευκαιρία να θαυμάσει πανέμορφα αξιοθέατα και τοπία. Μνημεία ιστορικής σημασίας, αρχιτεκτονικά έργα τέχνης, όπως τα αψιδωτά γεφύρια, τα παραδοσιακά αρχοντικά και οι βυζαντινές εκκλησίες προσφέρουν χαρακτηριστικές εικόνες του Πηλίου και επιτρέπουν στον επισκέπτη να γνωρίσει από κοντά τον παραδοσιακό ρυθμό που διατηρείται στο πέρασμα των αιώνων.

Στο Πήλιο έχετε την ευκαιρία να επιδοθείτε σε ποικίλες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, όπως πεζοπορίες, ορειβασία, χειμερινά sports, ιππασία και πολλές ακόμα που οργανώνονται από τοπικούς συλλόγους και πράκτορες. Στο Πήλιο ανθεί ιδιαίτερα και ο Θρησκευτικός τουρισμός, καθώς υπάρχουν πολλές βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια μεγάλης ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας, με εντυπωσιακά κειμήλια και εικόνες.