Η πόλη που ιστορικοί, αρχιτέκτονες και… άλλοι ειδικοί την κατατάσσουν στις ομορφότερες και γραφικότερες όλου του κόσμου, εξαιτίας της μοναδικής της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας.
Μικρά και μεγάλα κτίρια, “σκαρφαλώνουν” στις πλαγιές του όρους Σύμβολο, συνθέτοντας μια ξεχωριστή εικόνα την όποια συναντά κανείς μόνο σε δύο μέρη στη Γη. Δικαίως, λοιπόν η Καβάλα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως άλλο Monte Carlo, αλλά και ως ιδανικό μέρος για διακοπές, με τη θάλασσα και το βουνό σε πλήρη σύνθεση!  Και μη νομίσετε ότι μόνο οι φυσικές ομορφιές συνθέτουν την κοσμοπολίτικη εικόνα της περιοχής.

Είναι κυρίως ο κόσμος της, glamour ή σοφιστικέ, “χύμα” ή διανοούμενος, ή γιάπης και τόσες άλλες “φιγούρες” ανθρώπων που όλοι μαζί φτιάχνουν κάτι μαγικό! Τα φώτα που διακρίνει κανείς από μακριά, πριν μπει ακόμη στην Καβάλα, είναι ενδεικτικά μιας πόλης ζωντανής. Μια ζωντάνια που περνά από το παλιό στο καινούριο, από το κλασικό στο μοντέρνο και συνοδεύει τους κατοίκους της ανά τους αιώνες.

Η Καβάλα, έχει το μοναδικό πλεονέκτημα να συνδυάζει το παρελθόν και το μέλλον με τόση τέχνη, που δίνει την εντύπωση πως ο χρόνος έχει σταματήσει. Τα επιβλητικά μνημεία του παρελθόντος που κοσμούν την Καβάλα από τη μία άκρη στην άλλη, “δένουν” όμορφα με τους ρυθμούς μιας σύγχρονης, μα όχι κουραστικής, πόλης.

Το φυσικό κάλλος της περιοχής είναι ένα ακόμα στοιχείο της σαγήνης, γιατί διαθέτει καταπράσινα δάση και υπέροχα ορεινά τοπία, αλλά και καταγάλανες θάλασσες και μικρά ξερονήσια, που έλκουν σαν μαγνήτες τους λάτρεις της φύσης. Είναι μια πόλη ιδανική για περιπάτους που θα σας μαγέψει και θα σας παρασύρει στο δικό της μοναδικό ρυθμό, χαρίζοντάς σας πανέμορφες εικόνες μοναδικές.