Η Φοινικούντα είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό του νομού Μεσσηνίας, χτισμένο επάνω στην άμμο, στο μέσο μιας φυσικής δαντέλας από υπέροχες παράλιες, μικρές η μεγάλες. Βρίσκεται στο μέσο περίπου της διαδρομής μεταξύ Μεθώνης και Κορώνης, απέναντι από την νησίδα Σχίζα. Η γραφικότητα του τοπίου και η πανέμορφη θάλασσα έχουν αναδείξει τη Φοινικούντα σε καλοκαιρινό προορισμό.

Πρόκειται για έναν προορισμό για χαλαρές διακοπές στη θάλασσα, στην όμορφη φύση με δυνατότητα γνωριμίας του Μεσσηνιακού τοπίου και των γραφικών οικισμών. Στη Φοινικούντα θα χαλαρώσετε στη θάλασσα, θα απολαύσετε το φαγητό σας με θέα το υπέροχο μπλε. Αφήστε τις έννοιες σας και ξεκουραστείτε.

Υπάρχουν αρκετά εστιατόρια και παραδοσιακά ταβερνάκια, όπου μπορείτε να απολαύσετε εκτός των άλλων φρέσκο ψάρι, καθώς και τα νόστιμα εδέσματα της μεσσηνιακής κουζίνας. Υπάρχουν επίσης πολλές καφετέριες για να απολαύσετε τον καφέ σας, καθώς και πολλά τουριστικά καταστήματα ενώ υπάρχει και πολλά καταλύματα για την διαμονή σας.

Από τη Φοινικούντα μπορείτε να πραγματοποιήσετε εξορμήσεις στις γύρω περιοχές. Επισκεφθείτε την παραδοσιακή Μεθώνη (11 χλμ) με το μεγαλοπρεπές ενετικό κάστρο, καθώς και τη γραφικότατη Κορώνη (19 χλμ) με το νησιωτικό χαρακτήρα.