Πολλές και απέραντες οι παραλίες της Νάξου, σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε και να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά τους. Το νησί διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες στις Κυκλάδες, με κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά. Αρκετές από αυτές είναι οργανωμένες, ενώ ορισμένες άλλες είναι ερημικές. Σε πολλές παραλίες υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και διαθέτουν ταβέρνες, beach clubs και καταστήματα.

Άγιος Γεώργιος: Η παραλία της Χώρας. Αμμουδιά με ρηχά νερά, προστατευμένη από τους ανέμους, ιδανική για παιδιά. Λειτουργεί οργανωμένο αθλητικό κέντρο με σύγχρονο εξοπλισμό για όλα τα θαλάσσια σπορ. Υπάρχουν ταβέρνες και παραλιακά μπαράκια.

Άγιος Προκόπιος: Δημοφιλής με τουριστική υποδομή. Η παραλία του Άγιου Προκοπίου έχει ξανθιά άμμο και πεντακάθαρα διάφανα νερά. Συνδέεται με την Χώρα με τακτική συγκοινωνία, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Αγία Άννα: Η πανέμορφη αμμουδιά της Αγίας Άννας αποτελεί συνέχεια της παραλίας του Άγιου Προκόπη. Χαρακτηριστικό της Αγίας Άννας το άλσος με τους σπάνιους κέδρους που φύονται μέσα στην άμμο.

Πλάκα: Μεγάλη παραλία με σχεδόν λευκή άμμο, η οποία αποτελεί συνέχεια της παραλίας της Αγίας Άννας. Κατά μήκος του υπάρχουν ταβέρνες και μπαράκια.

Μικρή Βίγλα: Πρόκειται για δύο υπέροχες αμμουδιές, της Μικρής Βίγλας και της Παρθένου, που χωρίζονται από τον βράχο της Μικρής Βίγλας. Η παραλία της Παρθένου, έχει καθιερωθεί σαν τόπος συνάντησης των φίλων της ιστιοσανίδας από όλο τον κόσμο. Υπάρχουν λίγες ταβέρνες.

Μικρή Βίγλα στη Νάξο

Καστράκι: Μεγάλη παραλία (η συνέχεια της Μικρής Βίγλας) μήκους 3 χλμ. με λευκή ψιλή άμμο. Στον ομώνυμο οικισμό υπάρχουν λίγες ταβέρνες.

Άλυκο: Καλά προστατευμένο από τους βόρειους ανέμους, με αμμόλοφους και δάσος από κέδρους.

Αγιασός: Ρηχά και πεντακάθαρα νερά. Προσβάσιμη από τον παραλιακό δρόμο και από την ενδοχώρα, από το χωριό Σαγκρί. Υπάρχουν δύο ταβέρνες.

Απόλλωνας: Όμορφος παραλιακός οικισμός ψαράδων, κτισμένος σε όρμο στην βορειοανατολική ακτή της Νάξου. Έχει μεγάλη παραλία που συνδυάζει άμμο και βότσαλο και παραθαλάσσια ταβερνάκια. Πολύ κοντά στην είσοδο του χωριού βρίσκεται ο Κούρος του Απόλλωνα.

Μουτσούνα: Γραφικός παραλιακός οικισμός, με όμορφες αμμουδιές και γραφικά ταβερνάκια πάνω στο κύμα, στις ανατολικές ακτές της Νάξου και απέχει από την Χώρα 38 χλμ.

Πάνορμος: Ήσυχος όρμος με πεντακάθαρα νερά και πολύ καλά προστατευμένος από τους βόρειους ανέμους. Διαθέτει …μόνο θάλασσα, οπότε σε περίπτωση ολοήμερης εκδρομής πρέπει να έχετε τα απαραίτητα μαζί σας. Θα φτάσετε από την Μουτσόυνα ακολουθόντας νότια κατελυθυνση.