ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ: Στις οργανωμένες παραλίες του νησιού θα έχετε την ευκαιρία να εξασκηθείτε στο αγαπημένο σας θαλάσσιο σπορ ή και να μυηθείτε σε κάποιο από αυτά με την βοήθεια ενός ειδικού. Στις περισσότερες αμμουδιές του νησιού υπάρχει στημένο κάποιο φιλές για να παίξετε με την παρέα σας beach volley. Το windserfing είναι αναμφισβήτητα το δημοφιλέστερο θαλάσσιο σπορ και οι παραλίες της Νάξου με το ευεργετικό βοριαδάκι του Αιγαίου είναι ιδανικές. Στα κέντρα windserf θα σας βοηθήσουν να βρείτε την ιδανική για σας παραλία, ώστε να συνδυάσετε την άσκηση με την διασκέδαση χωρίς να κινδυνέψετε. Πάντως η παραλία της Μικρής Βίγλας λόγο των θαλάσσιων ρευμάτων είναι η καταλληλότερη για τους έμπειρους serfer. Αν θέλετε να κάνετε μια βόλτα με ιστιοπλοϊκό και δεν διαθέτετε δικό σας μπορείτε να νοικιάσετε από τα κέντρα ιστιοπλοΐας που βρίσκονται κοντά στη Χώρα και να βγείτε στα ανοιχτά του Αιγαίου! Και βέβαια μπορείτε να νοικιάσετε ένα θαλάσσιο ποδήλατο ή κανό και να διασκεδάσετε με την παρέα σας απολαμβάνοντας μοναδικά τη θάλασσα και τον υπέροχο ήλιο.

Μονοπάτια στη Νάξο

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ: Η Νάξος έχει και υπέροχες ορεινές διαδρομές. Αν λοιπόν είστε λάτρης του βουνού και κυρίως των πεζοπορικών εκδρομών, τότε είστε στο κατάλληλο νησί. Τα δεκάδες μονοπάτια που διασχίζουν τη Νάξο οδηγούν σε πανέμορφα μέρη, πολλά από τα οποία έχουν πρόσβαση μόνο μέσω των περιπατητικών διαδρομών. Ανακαλύψτε τα! Θα δείτε πηγές με κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά, ιστορικά μνημεία, τοπία απείρου φυσικού κάλλους και μυρωδάτα περιβόλια. Αν σας ξυπνήσει η διάθεση και για λίγη ορειβασία δεν έχετε παρά να κατακτήσετε την κορυφή του Ζα! Το υψηλότερο βουνό των Κυκλάδων με υψόμετρο 1004μ. σας περιμένει.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Εξερευνήστε το νησί με το ποδήλάτό σας. Αφήστε τους εύκολους ασφαλτοστρωμένους δρόμους και διασχίστε τους χωματόδρομους τους νησιού που οδηγούν σε μικρά χωριά και οικισμούς. Οι πιο έμπειροι ποδηλάτες μπορείτε να ακολουθήσετε τις διαδρομές της ορεινής Νάξου, που είναι πανέμορφες αλλά και δύσκολές. Στα καταστήματα ενοικιάσεως ποδηλάτων θα μπορέσετε να πάρετε συγκεκριμένες πληροφορίες και χάρτες των προτεινόμενων διαδρομών.