Οι Σέρρες, πρωτεύουσα του Νομού Σερρών, είναι μια όμορφη πόλη, που συνδυάζει τη γραφικότητα, με την δυνατότητα επιλογής πληθώρας αξιοθεάτων, τόσο στην πόλη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Η κεντρική πλατεία «Ελευθερίας», με το συντριβάνι της, το πράσινο και τους πεζόδρομους, είναι το σημείο συνάντησης των Σερραίων, στις πολλές καφετέριες που υπάρχουν γύρω της. Έχει να δείξει και να καυχηθεί η πόλη για την Ακρόπολη της (το ψηλότερο σημείο της ), την κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων, τον Άγιο Ιωάννη, το κολυμβητήριο, τις αθλητικές της εγκαταστάσεις και πολλά άλλα. Ο σιδηροδρομικός σταθμός μένει έτσι γραφικά διατηρητέος για να θυμίζει στους παλιούς τις δικές τους εποχές.

Η πολιτιστική ζωή της πόλης εμπλουτίζεται απ’ το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, όπου αξιόλογα κλασσικά και όχι μόνο έργα ανεβάζονται από αξιόλογους ηθοποιούς, προς ικανοποίηση του θεατρόφιλου κοινού των Σερρών.

Επισκεφτείτε:

Την Ακρόπολη Σερρών: Πρόκειται για την αρχαία και βυζαντινή Ακρόπολη των Σερρών που βρίσκεται στα βόρεια της πόλης, πάνω στο γνωστό λόφο «Κουλάς». Κτίστηκε το 1350 από τον καστροφύλακα των Σερρών Ορέστη, μετά από εντολή του Στέφανου Δουσάν. Από την οχύρωσή της σώζονται αρκετά τμήματα και αποκαθίσταται το περίγραμμα της. Ο βορειοδυτικός («Πύργος Ορέστη») και ο νοτιοανατολικός πύργος σώζονται σε πολύ καλή κατάσταση.

Την Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων: Βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στην Ακρόπολη. Πρόκειται για αληθινό πνεύμονα της πόλης των Σερρών. Κατά μήκος του δρόμου (Οδός Εξοχών) λειτουργούν εστιατόρια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, Pub Bar, Music Bar, αναψυκτήρια, πισίνα, δημοτικός κινηματογράφος, πίστα Carting. Επίσης υπάρχει δυνατότητα γι’ αυτούς που αγαπούν το βάδισμα ή το τζόκιγκ, να ικανοποιήσουν το χόμπι τους, κατά μήκος ενός δασικού δρόμου αρκετών χιλιομέτρων, ανάμεσα σε άφθονα νερά όπου το πράσινο κυριαρχεί.

Το Χιονοχώρι: Αναρριχημένο στις απόκρημνες πλαγιές του Μενοικίου όρους, απέχει περίπου 16 χλμ. από την πόλη των Σερρών. Εκεί βρίσκεται το βυζαντινό εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων που είναι λαξευμένο σε βράχο. Το μεγάλο υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται το Χιονοχώρι και η φυσική του θέση, το έχει καταστήσει ιδανικό σημείο εκκίνησης από το σημείο «Καμήλα» (σε υψόμετρο 1.000 μ.) για πτήσεις αιωροπτεριστών.

Τον Άγιο Ιωάννη: Ανατολικά της πόλης των Σερρών, 2 μόλις χλμ. μακριά, βρίσκεται το γραφικό προάστιο του Αγίου Ιωάννη. Χαρακτηρίζεται από τα αιωνόβια βαθύσκιωτα πλατάνια και τα άφθονα νερά που σχηματίζουν μικρούς καταρράκτες. Λειτουργούν όλο το χρόνο εξοχικά κέντρα, εστιατόρια, ταβέρνες και ψαροταβέρνες.